Paw Paw, co to jest?

  Paw paw pochodzi z rodziny  Annonaceae, który obejmuje kilka niezwykłych owoców tropikalnych.

Według badań przeprowadzonych przez dr. Jerry McLaughlin Paw Paw neutralizuje komórki rakowe poprzez odcinanie  im dostepu do energi jak rownież uniemozliwia wyrzucania z mitochondri substancji dla nich toksycznych. Blokuje pompy ATP komórek rakowych.   Paw Paw  powoduje, że komórki rakowe nie sa w stanie przetwarzać glukozy na energie a potrzebują jej bardzo dużo  i w ten sposób zostają unicestwiane. Suplement ten, wedlug doktora może być spożywany równelegle z chemioterapią, dodatkowo wzmacniajac jej działanie.

W Polsce Paw Paw można kupić tylko na zamówienie, wiecej informacji 601 786 828

Wiecej na ten temat w języku angielskim tu;  Paw Paw research  

Film tłumaczący działanie Paw Paw

 

Owoce Paw Paw paw paw

Istnieje osiem różnych gatunków Asymina; jednak jest to gatunek Asimina trójklapowy, który był używany przez dr Jerry McLaughlin do jego badań, a to jest tylko ten gatunek,  zawierający specjalne acetogeniny annonaceous, które okazały się bardzo silne w zwalczaniu owadów, komórek rakowych, pasożytów, wszy, oraz innych nieporządanych patogenów. Asymina jest kuzynem do owoców znanych  graviola, ale badania pokazały, że chociaż  graviola ma podobne naturalne  związki chemiczne , to nie jest tak silna jak Asimina triloba do użytku medycznego. Według dr. Jerry McLaughlin Paw Paw jest 1000 x silniejsze od gravioli!.

Smak owocu papai jest często porównywany z kombinacją bananów, kokosa, mango. Jednym z powodów, że nie jest często dostępny w sprzedaży detalicznej jest jego wytrzymałośc na psucie.

Owoce są bardzo pożywne – bogate w białka, dobre tłuszcze i złożone węglowodany, dojrzewają we wrześniu.  Odkrywcy Meriwether Lewis i William Clark, którzy przetrwali około miesiąca podczas słynnej rozpoznawczej podróży jedli tylko papaje .

Jerry McLaughlin będąc profesorem na Uniwersytecie Purdue w dziale Farmakognozji , spędził ponad 20 lat studiując ten owoc. Odkrył obecność substancji chemicznej w drzewie – zwane acetogenin. Acetogenin jest długołańcuchowym,  kwasem tłuszczowym o bardzo wyjątkowych właściwościach. Ponad 400 takich związków, występują w przyrodzie, wiele z nich było odkrytych porzez naukowców współpracujących z dr McLaughlin w Purdue University. W innych częściach świata, badacze poszukiwali owoców, które by zawierały acetogeniny  z tej samej rodziny. Jednak, że podwójnie dwupierścieniowe cechy silnych acetogenin w Asimina triloba nie stwierdzono do tej pory, w żadnych innych owocach.

Co ciekawe, najwiecej acetogeniny, nie jest w owocu jak w gałązkach drzewa. Również dr McLaughlin stwierdził, że wysoki jej poziom w gałązkach  wstępuje  w miesiącu maju i czerwcu. Stwierdził, że lokalizacja również wplywa na poziom  acetogeniny w drzewach Asimina triloba. Niektóre sady wytwarzają wyższy poziomy niż inne. 

W tym momencie jedynym producentem na świecie z możliwość kontroli jakosci produktu opracowanego przez Dr . McLaughlin wraz z licencja do jego produkcji  i  metodologii jest firma Nature Sunshine. Produkt ten jest standaryzowany.